15 Aralık 2016 Perşembe

Türkmen Hava Yolları Milano’ya ve Tahrana uçacak

Önümüzdeki dönemde İran’ın başkenti Tahran’a ve İtalya’nın moda kenti Milano’ya seferler başlatılacak. Bununla ilgili yakında Türkmen medyasına açıklama yapıldı. Türkmenistan havayolları, son dönemde uluslararası sefer sayısını arttırmak için çaba gösteriyor. Hâlihazırda, Moskova, Londra, Frankfurt, Birmingem, Bangkok, Deli, Abu Dhabi, Amritsar, Pekin ve İstanbul’a tarifeli seferler düzenleyen Türkmen Havayolları, Paris, Ankara ve Rıga’ya da uçamaya başladı.

Türkmenistan ile Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan arasında tarifeli uçak seferleri başlatıldı. Aşkabat’tan Volga nehrinin kıyısındaki Kazan şehrine ilk sefer düzenlenedi. 14 Aralık günü Türkmenistan havayolları, Boeing-737 800 tipi uçak ile ilk seferini gerçekleştirdi. Bu seferde Kazan’a yolcular ile birlikte Türkmenistan Sanayiciler ve Girşimciler Parti yetkilileri de uçtu.

Bu seferler Türkmenistan ile Rusya arasında imzalanan ikili anlaşmalar kapsamında başlatıldı. Başkentler arasında başlatılan seferlerin ülkeler arasında dostluk ve işbirliğinin köprü olarak hizmet edeceği açıklandı.

Türkmenistan’ın yeni başlattığı Kazan seferleri birçok açıdan büyük önem taşımaktadır. Kazna şehri Rusya’nın önemli kentlerinden birisidir. 2017-2018 senelerinde bu şehirde Dünya Futbol Şampiyonası ve Konfederasyon Kupası maçları oynanacak. Ayrıca, Kazan Avrupa’nın da turizm açısından hızlı gelişen kenti.

Türkmenistan’dan gelen yolcuları, Tataristan Ulaştırma Bakanı L.Safin başkanlığındaki heyet karşıladı. Bakan Safin düzenlediği basın toplantısında, uçak seferlerinin ülkeler arasındaki işbirliğinin bundan sonra da güçlenerek devam ettirilmesine imkan sağlayacağını kaydetti.

AŞKABAT-KAZAN SEFER TRAFİĞİ

Her haftanın Çarşamba günleri

Aşkabat’tan kalkış saati: 20 :00 Kazan’a varış saati : 21 :50

Kazan’dan kalkış saati: 23 :20 Aşkabat’a geliş saati: 04 :50

Her haftanın Pazar günleri

Aşkabat’tan kalkış saati: 21 :30 Kazan’a varış saati : 23 :20

Kazan’dan kalkış saati: 00 :50 Aşkabat’a geliş saati: 06 :20

Gösterilen saatler, her havalimanın yerel saat birimidir.

Detaylı Bilgi için irtibat hattı 00 993 12 39 17 17



Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder